Zomerkamp

2 juli 2005

Zoals jullie weten bestaan we 75 jaar dus een zomerkamp met het thema FEEST.

We moesten op zaterdag 2 juli om 10.00uur verzamelen om te vertrekken naar België. Het is wel een eindje rijden. Toen we om 12.00 uur in Kasterlee waren aangekomen hebben we geluncht om daarna de tenten op te zetten en de keuken te pionieren. Daarna hadden we een gezamenlijk programma met de rest van de groep. Toen was het weer 23.00 uur en dat was de eerste dag.

De ballen, Kris.

D.O.T.

 • J.V.: “heb ik nou in mijn broek geplast? Oh nee, het is zweet!”
 • E.B.: “oh, je zet de tent vast met scheerlijnen?!”
 • D.M.(scouts): “ik krijg er een jeugdtrauma van, dit jaar geen tandenborstelbakje maken.”
 • K.E.: “Eva, je bent vies.” E.B.: “nee Kris, ik ben bruin van de zon.”
 • K.E.: “je hebt meer haar onder je oksel dan op je haar.”
 • J.V.: “ik hoef niet in het logboek te schrijven, ik heb Derf genomen.” (red: Wie de mascotte Derfneknarf bij zich draagt schrijft die dag in het logboek)
 • J.V.: “die bakfiets moet naar het strafkamp, oh nee, stafkamp.”
 • M.v.Z. (scoutsleiding): “boeren onder de tafel!”
 • K.R.: “je gaat even slapen en je stok is weg” (red: de prikstok voor het vuur wordt per ongeluk soms op het vuur gegooid)
 • E.B.: “doe je tong dicht!”
 • Thomas (welp): “John, John, we hebben het bos bijna gered, we moeten het alleen nog in elkaar zetten!” (red. de documenten om het bos te redden moeten nog aan elkaar geplakt worden)

3 juli 2005

8.00 Uur, de irritante wekken van Sjoerd maakt ons wakker. Sjoerd kreeg daarop de rol vuilniszakken tegen zijn hoofd. De dag begon lekker.

Vandaag hebben wij een tocht gelopen. De tocht was uitgezet door Sjoerd zonder dat hij deze had gelopen (dat was te merken). De opdrachten onderweg waren:

 • De stukgeknipte kaart plakken
 • De 8 verschillen zoeken in het zoekplaatje (die punten waren weer aanwijzingen voor de route)
 • Chillen bij de vogels
 • Bier op het terrasje (red: gelukkig lieten zij de leiding weten waar ze zaten zodat wij ook een rondje mee konden doen.)
 • Naar SJ lopen

Na de tocht eindelijk te hebben uitgelopen, konden we uitrusten, koken, afwassen en jaja, er kwam nog een themafiguur voorbij gehobbeld. Maar veel was er niet van te verstaan, want ze sprak Duits, Vlaams, Amerikaans, Chinees etc.

Een smokkelspel volgde, daarna zijn we nog wat gaan chillen bij een kampvuur en daarna slapies gedaaaaaan.

John.

Wist je dat:

 • E.B.per ongeluk haar tanden poetste met voetencrème?
 • Zij dit niet lekker vond smaken?

4 juli 2005

Yo logboek, alles flex? Met mij wel behalve het weer. Het is alweer [CENSUUR]weer maar genoeg daarover want dit is het logboek van eergisteren. Eergisteren stonden wij op met een zonnetje, veelbelovend maar niet voorspellend. De wolken waren namelijk al snel aanwezig en vervulde ons met angst voor de dagtocht. Wij moesten als laatste vertrekken. Het eerste groepje scouts was vertrokken en toen barstte de hel los. Het leek wel het einde der tijden… Gelukkig werd het minder en konden wij ook vertrekken. Na een uurtje kwamen wij het eerste groepje scouts al tegen. Depressief liepen zij voort te sjokken. Wij als goede explo’s trokken ze mee en brachten ze naar de eerste post. Geen spelpost maar een checkpoint. Hier begonnen we met de graden. Belaagd door dazen werden er heel wat sigaretten en sigaren opgerookt. John werd helemaal wappie en stoomde als een stoomtrein om de dazen weg te jagen. De graden konden we niet volgen (letterlijk en figuurlijk). Dit gold ook voor de scouts, dus wij leidden de scouts en ja hoor (zoals explorers betaamt) kwamen we aan bij de eerste foto van de fotoroute. Bij de volgende post was de depressiviteit van de scouts veranderd in vrolijkheid en was het zo waar droog. Wij gingen weer op weg en onder deze weg begon het weer te regenen. In de stortregen kwamen wij aan bij de laatste post, die er niet was. We wilden net weg maar gelukkig kwam de post aangewandeld. Dus konden we weer op weg. En onderweg vonden we de bordjes 73 niet meer vinden dus doken we de bosjes in om de scouts te verassen. Het laatste gedeelte liepen we met z’n allen (scouts en explo’s). Uitgeput kwamen we aan bij het kampterrein, bouillon gedronken en heerlijk gedoucht. ’s Avonds kregen we een luxe etentje aangeboden van de kookstaf wat bestond uit een hamburger, aardappels, jus en salade. Daarna konden onze “voetjes” lekker uitrusten bij het kampvuur en konden we heerlijk gaan slapen.

Tot volgende keer en de groeten, Tim.

5 juli 2005

Hallo lief dagboek,

Vandaag begon de dag anders dan de andere dagen. Sjoerd had zijn wekker niet gezet en dus konden we uitslapen tot wel 8.40 uur! Nadat iedereen was aangekleed, gewassen en dus weer fris en fruitig uitzag konden we aanschuiven voor het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd voor het disco bowlen. Nou ja, disco bowlen, laten we het maar houden op bowlen. In de loods werden twee banen gemaakt. Als pionnen bierflesjes, die omgegooid moesten worden. Tim had een officieel scoreblad gemaakt en hield alles nauwkeurig bij. Uiteindelijk had Sjoerd gewonnen en was ik gelukkig niet als laatste geëindigd.

Hierna hebben we een beetje rondgehangen en toen was het tijd voor de lunch. Om 13.00 uur was afgesproken met de hele groep voor het clubhuis. We gingen namelijk zwemmen. In het zwembad was iedereen actief, er werd “gevochten”, gehangen aan elkaar, op elkaar gesprongen en natuurlijk werd er ook gezwommen (dûûh!). Een enkeling zat te relaxen aan de kant (ik natuurlijk niet…).

Na het zwemmen gingen we terug naar het kampterrein om te koken. We aten kip tandori, wat erg lekker was. Ook hebben we bij het kampvuur gezeten. Het was een leuk en vooral relaxt dagje!

Tot morgen, kus Eva.

7 juli 2005

Opstaan was zoals vrijwel iedere dag om 8.00uur ’s ochtends. Het melodietje van Jochem Mijer (“wakker worden, wakker worden, wak wak wak wakker worden!!!”) schalde door de tent waardoor iedereen snel naast zijn bed stond. Vandaag stond er heel wat te gebeuren, het was tijd voor Bobbejaanland! Het weer zag er goed uit, wat wolken aan de lucht maar wel droog, iedereen stak zijn benen in zijn afritsbroek, pakte zijn regenjas en tas zonder lunchpakket (“ja, ze verkopen er toch friet?! Is zonde van het lunchpakket, dus we smeren het wel niet”) en verzamelde zich op de parkeerplaats.

In colonne vertrok de hele groep om zich te goed te doen aan alle achtbanen zoals Air Race, Speedy Bob en Looping. Ook voor de liefhebbers van water was er genoeg te vinden, zo waren er de El Rio en de Bobby Drop. En dan waren er nog wat nieuwe en vooral enge attracties, bij de Fly Away moest je op je buik gaan liggen om bevestigd te worden aan de achtbaan, zo vloog je door het landschap. En in de Typhoon dender je op 25 meter hoogte razendsnel met je gezicht naar de grond om onmiddellijk door een strakke looping van 20 meter te zwieren. Dan volgen er nog een dubbele schroef en twee bochten. Heb je verder nog interesse in de details, zie dan op www.bobbejaanland.be. Ook hebben we een aantal maal gebruik gemaakt van de Monorail die ons langs drie verschillende stations over het terrein kon vervoeren.

De welpen en kabouter waren weg van de Revolution en gingen hier meerdere malen in, de wagentjes gingen in rustig tempo langs de wanden van het grote rond gebouw rustig omhoog om bovenaan gekomen met wat snellere stukjes en bochtenwerk weer beneden aan te komen. De muziek en sfeer bij deze baan waren erg belangrijk.

Op het clubhuis terug gekomen hebben we gezamenlijk gegeten in het clubhuis, heerlijke kip herrie (ja, wat kunnen die kids herrie maken!) en lekkere saromapudding als toetje. De kookstaf van de kabouter en welpen had een tafelindeling gemaakt zodat alle leeftijden door elkaar zaten en er gezellig bij geklets kon worden.

’s Avonds hebben we nog een lekker warm kampvuurtje gehouden waarbij gepraat en gezongen werd. En goed einde van een lange dag.

Liefs Annie.

De foto’s kun je vinden [node:400,title=”in het algemene album”].