Kerst opkomst 2023

16 december hadden we met de hele groep weer een supergezellige kerst opkomst

Dit jaar stond de opkomst in het thema wintersport 🙂

Je kon skibroek hangen, sneeuwvlokjes blazen, bobsleeën en nog veel meer.

Daarna hadden we een après-ski feestje en natuurlijk mocht onze kerst-tosti maaltijd niet ontbreken.

Na het eten had ieder groepje een leuk toneelstukje verzonnen en ook de leiding deed mee!

Aan het eind was er een gezellige ouder borrel en werd iedereen die zich extra inzet voor onze groep bedankt met een heerlijk presentje.

De kinderen konden tijdens de borrel in het lokaal ernaast een kerstfilm kijken.

We wensen iedereen mooie dagen toe en tot volgend jaar!

Halloween avondopkomst scouts & explo’s

Halloween avondopkomst scouts & explo’s

Deze avond kwamen de scouts en explo’s bij elkaar voor een spannend avondopkomst in Halloween thema. Natuurlijk kwam iedereen daarom ook verkleed. Zo hadden we een vleermuis, een enge dokter en twee heuse jaren 20 maffiabazen.
We deden Halloween-ren-je-rot waarbij je quizvragen krijgt en naar de letter van het juiste antwoord moest rennen. Daarna een heel spannend potje dodende straal. In het ene lokaal mocht je niet van de grond af komen en in het andere lokaal mocht je juist niet de grond aanraken. Zo legde je een parcours af waarbij je doodstil moest staan als je beschenen werd met een zaklamp. Anders was je af en moest je terug naar het begin. We sloten de avond af met een potje Weerwolven en toen gingen we weer naar huis.

Het was een geslaagde opkomst!

Lees verder
Bowlen in het clubhuis

Bowlen in het clubhuis

Vandaag gingen we bowlen. En niet bij Dok 99, maar in ons eigen clubhuis. We bouwden zelf onze baan, met ingewikkelde obstakels, goeie muziek en wat discolichten. De discolichten zorgden ook nog voor een extra moeilijkheidsgraad, want het ene moment kon je de pionnen wel zien en het andere moment even niet.

Jet bleek erg goed te zijn in bowlen met de hand en Tibe en Suzy streden om de eerste plek bij het voetbowlen.

Lees verder
Fitnessopkomst met de Explo’s

Fitnessopkomst met de Explo’s

Stay Hard!!!
Om toegelaten te worden tot de explo groep van scouting Hillegersberg moet je beschikken over een bovennatuurlijke mate van fysieke kracht en doorzettingsvermogen. Daarom staat er jaarlijks ook een fitnes opkomst gepland om iedereen top fit te houden.

Dit jaar was het de beurt aan Rafael en Kobus om de groep af te trainen. Op basis van vorig zomerkamp besloten de twee heren dat de beenspieren van sommige explos nog enige verbetering nodig hadden. Daarom…. Leg day op het clubhuis
We begonnen met een 10 minuten lange warm up om de quadriceps, hamstrings en kuiten optimaal te stimuleren. Na een intense sessie van jumping jacks, lunges en squats waren de beenspieren al goed warm, maar het gaat bij fitnes natuurlijk niet alleen maar om het lichaam. Het gaat natuurlijk ook om de geest. Daarom vertoonden Rafael en Kobus de andere explos meerdere motiverende workout filpjes. “Het leven kan tegen zitten, het kan zwaar zijn, maar de enige die je eruit kan tillen ben jezelf. Stay hard en blijf werken” aldus de fitnes instructeur in het filmpje.


Na de warm up en de motiverende les waren de explo’s in optimale vorm klaar voor het slotstuk van de fitnes opkomst: de hindernisbaan. De opdracht was om in tweetallen een lange hindernisbaan af te leggen, waarbij elke hindernis een verschillende fysieke vaardigheid vereiste. En omdat het bij ons niet fysiek zwaar genoeg kan zijn moesten we ook nog eens een pionier paal mee tillen. Dit hindernisparcours werd meerdere keren door de explo duo’s afgelegd, met iedere keer de wil om de tijd van de vorige ronde te verbeteren. Records vlogen je om de oren.

Uiteindelijk noteerde de begeleiding de toptijd van nét boven de minuut, maar dat is met al hun jaren ervaring in de padvinderij ook niet zo verwonderlijk. Rafael en Kobus kozen er opmerkelijk voor om zelf niet de hindernisbaan af te leggen. Waarschijnlijk waren zij zo onder de indruk van de snelheid waarmee de andere explos door het parcours met de pionier palen liepen dat zij zichzelf niet voor schut wilden zetten.

Met deze fitnes opkomst zijn we weer fysiek klaar voor het komende scouting jaar.

Lees verder