Installatie Bevers Linde en Simon

Installatie Bevers Linde en Simon

Vorige week zaterdag hadden we bij de bevers een installatie! Linde en Simon hebben hun eigen beverpaspoort gemaakt. Hierin staan allerlei gegevens en zelfs een plukje haar!

Na een paar spelletjes buiten, stond de bevertunnel in het lokaal, gelukkig maar. Wanneer de spreuk die iedereen mee zong werd opgenoemd, gingen  Simon en Linde één voor één de tunnel in om hun blouse te halen. Dit ging helaas niet helemaal goed de eerste keer. Zo kwam er een bevertrui en een scouts blouse uit. Gelukkig ging de tweede poging wel goed. Hierna legde de bevers de beverbelofte af, hierbij leggen ze drie vingers op de vlag en zeggen ze de belofte na. Ellen van het bestuur was er ook bij, zij Lees verder

Sint en Kerst 2017

Sint en Kerst 2017

Afgelopen zaterdag hadden wij de laatste opkomst van 2017, we hebben het jaar feestelijk afgesloten!

Zo kwam een paar weken geleden Sinterklaas langs. Eerst kwam er een checkpiet langs om van alles te checken. Toen alles goed was gekeurd kwam ook sinterklaas. We hebben liedjes gezongen voor sinterklaas, en hebben kinderen het een en ander verteld aan sinterklaas. Op het eind had sinterklaas zelfs een cadeau achtergelaten voor alle kinderen!

Afgelopen zaterdag hadden we een kerstopkomst. Hier hebben de kinderen lampionnen geknutseld. Ook zijn we naar het Prinsmolenpad geweest om daar een spel te spelen in het donker, super spannend! Hierna hebben we met zijn allen gegeten op het clubhuis. Dat is erg druk en super gezellig. Aan het eind hebben we samen met de ouders bij het kampvuur gezeten. 

Het leidingteam wenst iedereen fijne feestdagen!

Lees verder

Huttenbouwopkomst Welpen 2017

Huttenbouwopkomst Welpen 2017

Het was weer eens zo ver de regen had Nederland weer getroffen en zo ook de jungle van de Welpen. We besloten daarom om in het clubhuis hele grote schuilplaatsen te maken voor de regen waarna we daar lekker onze limo in op konden drinken. Daarna hebben we nog een potje Weerwolven van Wakkerdam gedaan wat heel spannend was geworden. Nadat de regen was over getrokken zijn we toch nog even naar buiten te gaan om lekker te kunnen rennen. Kortom het was weer een geslaagde opkomst!

Lees verder

Lootjes trekken

Lootjes trekken

Afgelopen zaterdag hebben we voor sinterklaas lootjes getrokken!

Dit deden we op een speciale manier. Iedereen had een knutselwerkje gemaakt waar een paperclip aan bevestigd zat. Hierna mocht iemand een knutselwerkje kiezen en kon door middel van 4 touwen een magneet naar het knutselwerkje worden gestuurd. Op deze manier kon het knutselwerkje met het lootje erin worden opgetild en kon de gelukkige het lootje bekijken.

Lees verder