Fitnessopkomst met de Explo’s

Stay Hard!!!
Om toegelaten te worden tot de explo groep van scouting Hillegersberg moet je beschikken over een bovennatuurlijke mate van fysieke kracht en doorzettingsvermogen. Daarom staat er jaarlijks ook een fitnes opkomst gepland om iedereen top fit te houden.

Dit jaar was het de beurt aan Rafael en Kobus om de groep af te trainen. Op basis van vorig zomerkamp besloten de twee heren dat de beenspieren van sommige explos nog enige verbetering nodig hadden. Daarom…. Leg day op het clubhuis
We begonnen met een 10 minuten lange warm up om de quadriceps, hamstrings en kuiten optimaal te stimuleren. Na een intense sessie van jumping jacks, lunges en squats waren de beenspieren al goed warm, maar het gaat bij fitnes natuurlijk niet alleen maar om het lichaam. Het gaat natuurlijk ook om de geest. Daarom vertoonden Rafael en Kobus de andere explos meerdere motiverende workout filpjes. “Het leven kan tegen zitten, het kan zwaar zijn, maar de enige die je eruit kan tillen ben jezelf. Stay hard en blijf werken” aldus de fitnes instructeur in het filmpje.


Na de warm up en de motiverende les waren de explo’s in optimale vorm klaar voor het slotstuk van de fitnes opkomst: de hindernisbaan. De opdracht was om in tweetallen een lange hindernisbaan af te leggen, waarbij elke hindernis een verschillende fysieke vaardigheid vereiste. En omdat het bij ons niet fysiek zwaar genoeg kan zijn moesten we ook nog eens een pionier paal mee tillen. Dit hindernisparcours werd meerdere keren door de explo duo’s afgelegd, met iedere keer de wil om de tijd van de vorige ronde te verbeteren. Records vlogen je om de oren.

Uiteindelijk noteerde de begeleiding de toptijd van nét boven de minuut, maar dat is met al hun jaren ervaring in de padvinderij ook niet zo verwonderlijk. Rafael en Kobus kozen er opmerkelijk voor om zelf niet de hindernisbaan af te leggen. Waarschijnlijk waren zij zo onder de indruk van de snelheid waarmee de andere explos door het parcours met de pionier palen liepen dat zij zichzelf niet voor schut wilden zetten.

Met deze fitnes opkomst zijn we weer fysiek klaar voor het komende scouting jaar.