Speldag en GHHHKS-Weekend

Hallo lezers van dit verslag,

Zoals elk jaar hebben de Kabouters en Welpen van onze groep een speldag met de hele cirkel gehad. Dit jaar jaar was dat op het Scoutscentrum in Capelle. We hadden het weer gelukkig mee en dat was te merken ook.

Het begon allemaal op zaterdag om 10 uur, toen kwamen de eerste kinderen al aandruppelen. Toen ook onze kinderen er waren, konden we ons aanmelden. Na het openen en de uitleg van de speldag konden we aan de slag en van het mooie weer genieten.

12.30 uur was een mooie tijd om lekker in het zonnetje met ze alle een boterhammetje te eten (was erg lekker). Na de lunch konden we beginnen aan de 2e ronde van de speldag. Toen het 4 uur was, werd het tijd om de winnaar bekend te maken. Jammer genoeg waren wij het niet, maar we hebben het wel naar ons zin gehad en onze complimenten aan kids van Hillegersberg!!!!!!

Na het sluiten zijn de oudste kinderen naar binnen gegaan en hebben hun bedje klaar gemaakt voor de nacht. Na zo’n lange dag buiten rennen, vliegen en zweten krijg je wel honger, dus dat lekkere bord macaroni ging er wel in. Daarna hebben we buiten nog een spel gedaan.

Toen de kids na een half uurtje weer binnen kwamen, was de zaal omgetroverd tot een casino met poker, roulette, paardenraces, rad van fortuin en blackjack. Daarna was het tijd om lekker naar het bed te gaan dat ze voor het eten klaar hadden gemaakt.

De volgende morgen begon met een goede warming-up en toen iedereen weer fris was het onbijt. Daarna was het tijd voor een groot zoekspel om de honderd insignes te vinden die over het hele terrein verstopt waren als rode en blauw kaartjes. Als je die had gevonden, moest je naar een telefoon rennen en het insigne beschrijven en dan wisten ze aan de andere kant of dat goed was. 

Na de lunch was het al weer bijna tijd om naar huis te gaan. Nog een laatste spel en daar kwamen de eerste ouders alweer aan, dus was het tijd om te sluiten.

Al met al een lang maar zeker een gezellig weekend met de kids, waar Drintel, Karin en ik het erg naar ons zin hebben gehad.

Groetjes Hathi