De Pinksterhike

De pinksterhike had dit jaar wat minder de nadruk op "hike", want we hielden een staand kamp, "scouts-style". Dat betekende: patrondes, keukentafel pionieren, en koken op houtvuur.

Vrijdagavond vertrokken we richting kampeerterrein "De Brink" bij Herentals. Daar zetten we allereerst drie patrondetenten op, en daarna maakten we een lekker kampvuurtje totdat het tijd werd om onze slaapzak op te zoeken. De volgende ochtend bouwden alledrie de groepjes een keuken- en vuurtafel, elk naar eigen inzicht.

Zo rond een uurtje of twaalf werd het tijd om de hike te gaan lopen. Het eerste gedeelte bestond uit aanwijzingen en liep tot aan de post. Daar moesten de groepjes op zoek naar het tweede deel van hun route, die uit graden bestond. Ondanks een fout in de route wist iedereen het kampterrein weer terug te vinden, waar de patrondes begonnen met stoken en koken. Het duurde niet lang voordat er een lekkere maaltijd op tafel stond.

De volgende dag stond geheel in het teken van een tocht, op de kaart dit keer. Sommige groepjes vonden het wel nodig om deze eerst te verknippen. Daarna trok iedereen naar de eerste post. Daar kregen ze het co&oouml;rdinaat voor de volgende post, en van daar ging het weer terug naar het kampterrein. Daar was het ondertussen zo lekker weer geworden dat het koken nog even uitgesteld moest worden om een lekker Belgisch biertje te drinken. Gelukkig ging het bakken van de hamburgers vervolgens erg rap.

Maandag was het alweer tijd om de boel af te breken en in te pakken, waarna we weer huiswaarts keerden.