Installatie explorerbegeleiding 2019

Zaterdagavond 7 december was het zo ver: maar liefst 4 nieuwe explorerbegeleiders konden worden geïnstalleerd. En dan kan je natuurlijk niet zomaar worden. Dat wisten de explorers ook en organiseerden daarom een uitvoerige serie aan tests.

Zo begonnen we met een onderdeel waarbij we om beurten vragen aan elkaar moesten stellen. Als je de vraag niet wilde beantwoorden, mocht de ander een van de extreem vieze drankjes of hapjes voor je uitkiezen. Zo was er bijvoorbeeld een drankje met sojamelk met augurkensap. Niemand vond het bepaald lekker, maar Rutger had er wel de grootste moeite mee.

Daarna werden we door Mart, Joy en Mees meegenomen op een geblindeerde tour over het terrein. We moesten via een touw de route volgen en voelden natuurlijk al aan dat daar onderweg nog wat gekke dingen bij zouden komen. Zo waren er onverwachte watervallen, modderbaden, op hoofd-hoogte hangende takken en een glijbaan die niet breed genoeg was voor onze heupen. We konden er hard om lachen.

Dan zou je denken dat het afgelopen zou zijn, maar nee. De explorers deden er nog een schepje bovenop. En wel letterlijk, want bij elke vraag die we fout hadden in deze onmogelijke quiz, kregen we een schep eten over ons heen. Van appelmoes, tot stroop, hagelslag en bloem. Ook in die volgorde, zodat alles lekker plakte. Sophie had na afloop een heuse berg op haar hoofd.

Na even afgespoeld te hebben, was het tijd voor het officiële gedeelte. Ellen, onze penningmeester, was er om traditiegetrouw onze dag te overhandigen en ons (opnieuw) te verwelkomen bij de groep. Het was even afzien, maar we vonden het leuk en kijken uit naar het nieuwe explorerseizoen!

Veel liefs,
De nieuwe explorerbegeleiding
Joep, Rutger, Sophie en Suzy