De Culinaire Opkomst

Vorig jaar was de culinaire opkomst van de stam een groot succes, dus ook dit jaar waren de verwachtinge hoog gespannen. Weken van te voren puilden de mailboxen van de stamleden al uit met uitdagingen en intimidaties, en werd de gouden pollepel al opgeëist. Het thema dit jaar was "oma in de tropen". De organisatie had iedereen van tevoren in vijf groepjes opgedeeld en een recept gegeven. De groepjes mochten dit op hun eigen creatieve manier invullen.

De aftrap werd gegeven met een honing-noten-taartje en een glaasje sangria, voorbereid door Annemiek, Caroline, en Esther, de organisatie van de opkomst. Daarna gingen we door naar de groentesoep van Erik, Dominic, oma Meike en opa Richard. Het derde voorgerecht was een salade van Eva, Karin, Koen, Lex en Peter. Daarna moesten we wat langer wachten want het hoofdgerecht werd voorbereid door het groepje van Dominique, Frank, John, Marcel en Sjoerd. Dit was een combinatie van stoofvlees, kool en uien met een vleugje sambal pindakaas. Na het hoofdgerecht was het de beurt aan Ellen, Kris, Mirjam en Riny met stoofperen en ananas. Als laatste was het de beurt aan Ferry, Linda, Pieter en Tim met hun ananaskwark uit Bikinibroek.

Toen de magen gevuld waren en de afwas gedaan was het moment aangebroken waar iedereen op gewacht had; het bekend maken van de winnaar. Na elke gang mocht iedereen een cijfer geven voor de smaak en de presentatie. Nu was dit bij elke gang erg goed, maar gelukkig konden we toch een winnaar aanwijzen van de gouden invetkwast; de Spongebob-ananaskwark.