Voorbereidingsweekend Kabouters en Welpen

via de mail waren we uitgenodigd om op zaterdag 23 mei naar de kermis “De Molenhorst” te komen. Toen we aankwamen zag het er feestelijk uit. Er waren schommels, een kabelbaan en nog veel meer. De kermisbaas vertelde ons wel dat er een zakkenroller rond liep, waardoor er niet meer veel klanten kwamen en er veel geld werd teruggeëist van de mensen die overvallen waren.

De kermisbaas had dit geld niet en vroeg of wij hebben wilde helpen. Natuurlijk wilde we dat!!

Allereerst gingen we posters maken met waarschuwingen er op zoals: PAS OP ZAKENROLLERS. Hierdoor zouden de klanten beter op hun geld letten. Daarna moesten we zelf kraampjes verzinnen en geld verdienen. Bij een groepje kon je ringgooien en sponsgooien. Bij het andere groepje kon je dobbelen en moest je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren voor een bekertje limonade.

Elk groepje had aardig wat verdiend en kon met dat geld lekker snoep kopen bij de snoepkraam of de toekomst laten voorspellen bij de waarzegster of gewoon lekker van de kabelbaan of op de “Knock-out”.

Na alle kermisattracties gedaan te hebben, gingen we nog een potje blikjeroof doen. Hierna was het al weer 18.00 uur. Etenstijd!

We kregen lekker een bekertje soep en een hot-dog ook was er salade en komkommer. Als toetje hadden we een lekkere vla-flip. Toen moesten we corvee gaan doen, de tafel afruimen en afwassen/afdrogen.

Hierna hadden we even tijd voor ons zelf en konden we lekker vrij spelen. Als laatste spel van die dag gingen we portemonneeroof/water-spons-vuur in één doen. Iedere groepje had een portemonnee verstopt en je moest de portemonnee van het andere groepje zien te vinden. De moeilijkheid was dat je ook kon worden getikt.

Na dit spel was iedereen best wel moe en gingen we lekker bij het kampvuur zitten. Mira de waarzegster opende het kamp vuur met een moeilijk maar mooi liedje en wat toverpoeder. Hierna hebben we lekker liedjes gezongen en chocomel gedronken. Ook hebben we nog marshmallows gemaakt boven het kampvuur met een chocoladekaakje, heerlijk!

Ondertussen werd het al een klein beetje donker en was het tijd om naar bed te gaan. Iedereen tandenpoetsen en pyjama aan, nog een klein verhaaltje en lekker slapen.

Zondag werden we gewekt door de baas. Om weer fit de dag te beginnen, gingen we ochtendgym doen met leuke muziek. Hierna aankleden en bed opruimen (dit ging heel snel deze keer).

Toen dit allemaal gebeurt was hebben we lekker ontbeten.

Ook hebben we nog oud-Hollandse estafettespelletjes gedaan en limo gedronken. Maar nu was toch echt de tijd aangebroken dat we de zakkenroller moesten gaan vangen. De kinderen hadden een goed idee, een portemonnee met een touwtje er aan. Wat bleek nou, Jappie was de zakkenroller. De bewaker heeft hem in de boeien geslagen en afgevoerd.

Na dit happy end zijn we lekker stoelendans gaan doen en blind negerzoenen voeren. En omdat het z’n lekker weer was hebben we het weekend afgesloten met een water spelletje.

Ik vond het een heel leuk en gezellig weekend, en heb al helemaal zin in zomerkamp!

Groetjes Drintel