Pizza!

Een paar jaar terug hebben we met de scouts al eens geprobeerd zelf een oventje te bouwen om pizza in te bakken. Dat was toen een gemengd succes, met een bodem die niet helemaal gaar was. Tijd dus voor een nieuwe poging!

Een oude metalen vuilnisbak was het gewillige slachtoffer om voor oven te spelen. Een goed vuurtje eronder moest voor de benodigde 200 graden zorgen. Dit keer plaatsten we de vuilnisbak wat hoger om het vuur meer ruimte te gunnen. Plaggen bovenop moesten de boel isoleren.

Helaas had het vuur er niet zo veel zin in om aan te gaan. De harde wind hielp ook niet echt. Pas na verwoede pogingen lukte het eindelijk. Maar toen het eenmaal zo ver was werd het al gauw een echte oven en hielp de wind juist een handje.

Toen het oventje goed warm was was ook de pizzaploeg klaar met de voorbereidingen en kon de pizza erin. Even twintig minuten wachten….en pizza! Dit keer met prima bodem!

In totaal hebben we vier van deze pizza’s gemaakt. Oke, eerlijk is eerlijk, eentje ervan hebben we met de elektrische oven gedaan omdat we het anders niet zouden redden. Maar die was toch een stuk minder lekker.