Explo-installatie

Na alweer meer dan een half jaar mee te hobbelen, zou je haast vergeten dat er normaliter ook nog een installatie zou moeten volgen om Explorer te worden. Toch zijn ook Rick en Julia de dans niet ontsprongen en hebben inmiddels het felbegeerde Explorer-speltakteken mogen ontvangen.

De installatie was dit jaar geheel in thema. Waarom? Geen idee. Om een beetje in de actualiteiten te blijven werd als thema de nieuwe paus naar voren gehaald. Waarom? Geen idee. Het kerkelijk gezinde thema gaf directe inspiratie tot het maken van een kruisvaarderstocht richting de heilige graal waar dan uiteindelijk de installatie mee voltooid werd. Logisch toch. En zo werd het clubhuis verbouwd tot sixtijnse kapel inclusief biechthok, rapmuziek, een vreemd wezen, en heeel veeel rook.

Na dit bizarre avontuur vol ranzige opdrachten en moeilijke vragen (hoe spel je Faeröer Eilanden?) was het tijd voor het serieuze gedeelte waarbij ook het bestuur natuurlijk niet mog ontbreken. Ditmaal was het Frank die de dassen omdeed voordat de traditiegetrouwe champagneflessen werden ontkurkt. Daarna volgde de groepsfoto (ook traditie) en was de instalatie compleet! Welkom Rick en Julia (nu echt)!

Marcel de Bruin