ChatGPT opkomst Explo’s

Vandaag gingen de Explo’s hun volledige opkomst laten leiden door de nieuwe AI chatbot ChatGPT. Het begon toen we vroegen wat we konden gaan eten. GPT kwam met een “Mexicaanse bijgerecht salade”, waar we dus boodschappen voor gingen doen. Tijdens het maken hadden we nog onze twijfels, maar het bleek best te eten.

Daarna vervolgden we ons gesprek met de chatbot om ideeën voor de opkomst op te doen. We begonnen met een pub quiz met vragen die niet allemaal klopten en een scavenger hunt waarbij we zowel naar een paperclip als een groene paperclip moesten zoeken. Er kwam daarna niet veel nuttigs meer uit, maar uiteindelijk kwamen we op een spel voor buiten, een soort mix tussen levend stratego en standbeeldtikkertje. Dat was spannend, met Fedora als boobytrap, Tibe als kameleon en Eva als vlagverdediger en hekklimmer (totdat er een geit in de weg stond).

We eindigden de opkomst met een potje dierenslinger, maar dan met vakantiebestemmingen, plus een argumentatie waarom je daar heen wilde. Dat moest je dan binnen 20 minuten kunnen antwoorden. Al met al een geslaagde opkomst!