Zomerkamp Welpen 2015

Ook dit jaar zijn we weer op zomerkamp gegaan met de Welpen!
Dit keer in een clubhuis in Breda, waar we weer veel moois hebben beleefd, zoals je kan zien op de foto’s en in het verslag.
Een wanhopige circusdirecteur vroeg onze hulp bij het vinden van zijn circusartiesten.

Maandag

Naast boterhammen, kaas en jam vonden we deze ochtend bij het ontbijt ook een clown! Hij was nodig op zoek naar de wc en was daarom ons clubhuis binnengelopen. Wat een toeval dat we ook precies naar hem op zoek waren! Helaas vertelde hij ons wel dat hij zijn broer al een paar dagen kwijt was. Hoog tijd dat we die gingen zoeken dus. De clown kwam ’s middags met meer informatie over de verdwijning, aanwijzingen die ons door heel Breda en omstreken uiteindelijk naar de andere clown leidden! In tegenstelling tot de eerste clown, was deze clown erg gemeen en saboteerde alle spelletjes die met hem probeerden te spelen. We konden niet achterhalen waarom, want hij rende al snel hard weg. Vreemde clown!

Die avond speelden we bingo, waarbij we allemaal mooie cadeaus hebben gewonnen.

Dinsdag

Het afstrepen van de circusartiesten ging ook vandaag weer voorspoedig! Na het ontbijt en het corvee kwam Basha Badkuip de acrobate langs. Ze kon haar trucje verschrikkelijk slecht, maar gelukkig konden we haar de juiste technieken aanleren. Zo liep ze al springtouwend weer de deur van het clubhuis uit! Na een potje levend ganzenbord hadden we alweer trek gekregen. Precies op tijd kwam daar Brad Wurst de hotdogverkoper aan! We maakten de heerlijkste broodjes boven het kampvuur en aten deze met een worst en veel saus op. ’s Middags gingen we lekker douchen en een kaartje naar huis schrijven. En na het levend zeeslag en het zingen bij het kampvuur gingen we lekker slapen. Tenminste, dat dachten we! Midden in de nacht hoorden we harde knallen buiten! Toen we gingen kijken, speelde er op de zijkant van het clubhuis een filmpje af waarop de gemene clown te zien was. Hij vertelde hoe jaloers hij was op zijn broer, omdat hij het altijd beter had. Gelukkig konden we daarna weer gewoon rustig slapen. Maar wat had dit te betekenen?

Woensdag

Vandaag was de dag van de grote verrassing, waar de leiding ons al dagen benieuwd over had gemaakt. We gingen allemaal in groepjes rijden in auto’s en voordat we het door hadden stonden we ineens op de parkeerplaats van de Efteling! We hoorden de bekende melodietjes ons al tegemoet komen en niemand kon meer wachten om naar binnen te gaan. Met verbaasde gezichten stonden alle kinderen in no-time in de rij voor de Vogelrock of huppelden ze door het sprookjesbos. Na een hele dag achtbanen, sprookjes en verhalen, moesten we helaas alweer terug naar het kampterrein. Maar iedereen was eigenlijk ook best wel moe, dus kwam dat wel goed uit. Terug op het clubhuis gingen we nog lekker eten en een spelletje doen.

Donderdag

Vandaag werden we wakker gemaakt door een artiest van het circus, de sterke vent. We gingen met hem mee naar buiten en hij leerde ons hoe je moest ochtendgymen. Hij zou voortaan elke ochtend komen want herhaling is erg belangrijk. Zo konden we goed fit worden voor zondag.

Daarna gingen we snel ontbijten en onze zwemkleren aantrekken, want we gingen zwemmen!

Er lag een mooie plas naast ons clubhuis en het was super warm dus hebben we ons goed vermaakt bij het water. ’s Avonds na het eten was het tijd voor de quiz, en in de pauze van de quiz kwam er nog een verdwaalde circusartiest. Deze keer was het de leeuwentemmer, omdat dieren verboden worden in het circus had hij hulp nodig bij het verzinnen van een nieuwe act, in ruil daarvoor kregen wij popcorn.  Na de quiz waren we allemaal nogal moe en zijn we gauw naar bed gegaan.

Vrijdag

Met de bonte avond al in ons achterhoofd en weer een ochtendgym van de sterke man duurde het niet lang voordat de slaap uit onze ogen verdween. En vandaag moest het toch ook de dag worden dat we de slechte clown tegen gingen houden anders zou hij de hele circusvoorstelling verzieken voor de directeur. Maar dat was voor nu nog even van latere zorg, want gelijk na het ontbijt begonnen we alweer aan de kampklassieker Weerwolven van Wakkerdam.

Langzamerhand kwamen we toch steeds dichter bij de bonte avond, daarom werd er vandaag nog volop geoefend om de optredens bij het kampvuur zo leuk mogelijk te maken.

Maar voordat het zover zou zijn was het eerst nog tijd om ouderwets te BBQen.

En toen was het toch zover, het moment waar door sommige het hele kamp en misschien daarvoor al werd uitgekeken, De Bonte avond. De optredens waren weer goed geslaagd en de lachspieren weer bijgetraind.

Toen was het tijd voor iets emotionelers: na dit kamp zouden Hathi en Drintel officieel stoppen met leiding zijn. 20 jaar aan leidingervaring zou er mee stoppen. Om ze uitgebreid te bedanken voor alles wat ze voor onze groep over hebben gehad kregen ze de tekeningen en knutsels die we met ze alle voor ze hebben gemaakt en een leuk cadeautje.

Terwijl de oude en de nieuwe leiding nog een rondje welterusten aan het wensen waren in het clubhuis, maakten de oudste welpen zich op om in een tent te gaan slapen, zodat ze alvast konden wennen aan het slapen in een tent voor hun scoutszomerkamp van volgend jaar en natuurlijk omdat het hartstikke spannend is. Toen alle kinderen eenmaal lagen te slapen ging de leiding evalueren en ze vonden het allemaal een geslaagd kamp.

Zaterdag

Zaterdag in haast wakker worden, omdat we weggaan en opruimen is iets waar elke welp tegenop kijkt. Na zo’n leuke week met elkaar te hebben gehad duurt het toch altijd weer een lange tijd voordat we met zijn alle weer bij elkaar zijn op de eerste opkomst. Maar gelukkig hebben we het ook zaterdag nog gezellig gehad met leuke spelletjes. En uiteindelijk weer terug op het oude vertrouwde clubhuis hebben we natuurlijk nog ons kamplied voorgedragen aan de ouders. Als je al naar de blik van de ouders keek terwijl hun kind aan het rappen was over kamp op dat stenen trappetje zag je dat zij het al wisten; ze hebben het leuk gehad!

Liefs,
Hathi, Drintel, Sahi, Malchi, Chil, Ikki & Karin