Zomerkamp 2006

Ook dit jaar gingen de welpen en kabouters van scoutinggroep Hillegersberg op zomerkamp. Van 8 t/m 15 juli was het een hele week vol lol, mooi weer, plezier, nieuwe dingen en een zonnestaf!

Zaterdag 8 Juli:

Zaterdag vertrokken we richting Maartensdijk, waar we de rest van de week zouden vertoeven. Nadat iedereen veilig was aangekomen en alle spullen waren gedropt liepen we een rondje over het terein. Dat was erg groot. Het grasveld was wel wat verdord, maar er waren gelukkig ook leuke bosjes en veldjes voor spellen en het maken van hutten. Toen we de slaapzaal hadden ingericht en een spel hadden gedaan was het al weer tijd voor het avondeten, lekker buiten want het was super lekker weer.

Na het eten hebben we levend stratego gespeeld, dat was weer super spannend. Toen we terug kwamen werden we begroet door de Kalief en zijn Grootvizier. De Kalief had zijn zonnestaf meegnomen. Hett rook erg naar wierrook en er brandden allemaal kaarsjes. Ook lag er een mooi "vliegend" tapijt en was de hele zaal in gericht als hun tijdelijk paleis. Ze waren namelijk op zoek naar een oase. Maar ja, wij hadden geen water gezien. Ee moesten maar bidden naar het oosten, en dat hebben we toen gedaan. Daarna beloofden we hen te zullen helpen, en zij zouden zelf op zoek gaan naar andere vruchtbare plekken.

Zondag 9 Juli:

’s Ochtends worden we gewekt door de Speurder, die erg actief is maar een beetje doeloos rondrent. We werden er wel goed wakker van. Ook hij is op zoek naar de oase. Ons bidden van de dag ervoor had helaas nog niks geholpen. Toen bleek ook dat we de verkeerde kant op hadden gebeden.

Na het corvee hebben we het spel “wie ben ik” gespeeld. Tijdens de lunch kwamen de Kalief en de Grootvizier weer langs. Deze gaven ons uitleg over de nette manieren van eten in zijn paleis. de Grootvizier wilde de zonnestaf wel even vast houden of schoon maken, maar dat liet de Kalief niet toe want die staf geeft hem de macht over het land en daarmee is hij de rijkste man van heel Arabië. Maar even later was de staf ineens weg! De Kalief storte ter aarde en bad tot Alah, en riep om zijn speurder. Die kwam pas heel laat en begon toen hysterisch rond te rennen, en verdween daarna weer even snel als hij gekomen was.

Toen hebben we nog maar wat spelletjes gedaan om te oefenen met zoeken (het grote zoekspel) en het handelsspel. Ook hebben we een geheimschrift-opdracht op moeten lossen om de oase te zoeken voor dat het water op was. Erg moeilijk maar wel leuk. Na het eten hebben we het smokkelspel gedaan met diamanten van de Kalief (die hadden we even geleend). Daarna hielden we een BKV-tje (Binnen KampVuurtje), en hebben we gezongen en gebeden voor de zonnestaf, dit keer de goede op!!

Maandag 10 Juli:

Sarah was die dag jarig en ze is 9 jaar geworden. Later op de dag hebben we voor haar gezongen en kregen we allemaal een ijsje!!

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een tocht om de zonnestaf te gaan zoeken. Al snel kwamen we kaartjes tegen met twee Arabieren. Spannend. Helaas hebben we alleen een soort doek gevonden. Dit bleek later de zakdoek van de Grootvizier.

’s Middags kwam de prinses langs, de dochter van de Kalief, Zij vond t ook wel erg wat er gebeurd was maar was vooral bezig met het verzorgen van haar haar, haar nagels en haar kamelen. De speurder werd er niet veel wijzer van.

Daarna hebben we nog waterspelletjes gedaan. De zonnebrand ging erg hard.

Dindsdag 11 juli:

We stonden weer op met ochtendgym. Na het ontbijt hebben we een spel gedaan met spullen met van de Kalief en de Speurder.

In het rustuur lag bijna iedereen te slapen, moe van het zoeken natuurlijk. Ook kregen we post van Baghera.

’s Middags deden we het spel “dromedarisstaart en de rovers”. Maar ineens kwam de Speurder weer langs, en hij beschuldigde ons ervan dat wij de zonnestaf hadden. Maar wij bleven maar zeggen dat we heel erg ons best hebben gedaan met zoeken. We zijn toen ook op het terein nog even gaan zoeken en toen vonden we een stuk van de zonnestaf!!! de Kalief was heel blij, maar ook bang want waarschijnlijk had de dief ook het spreukenboek. Gelukkig had hij niet meer de hele staf.

Daarna hebben we nog cactus roof gedaan, en na het eten hadden we een quiz met tante tee. Dat was erg gezellig.

’s Nachts werden we wakker gemaakt door de Kalief, want die had een vaag telefoontje gehad. We zijn toen naar de vuurplaats gegaan, en daar lag een dreigbrief voor de Kalief. Toch was hij was heel blij dat wij hem hadden helpen zoeken. We hebben alle deuren goed dicht gedaan en toen maar weer gaan slapen.

Woensdag 12 Juli:

De Kalief en de Speurder kwamen woensdag weer langs, maar nu met name om eens te kijken hoe de diefstal precies gebeurd was. Daar kwam uit naar voren dat de Grootvizier toch wel erg verdacht was. De Speurder was ook wel een beetje boos op de Kalief, want hij vond dat die beter op had moeten letten.

We hoefden niet naar de staf te zoeken van de Kalief, en we hebben allemaal spelletjes gedaan die we zelf bedacht hadden. Sommigen vereisten hier en daar nog een aanpassing maar het was wel erg leuk. Daarna hebben we de oliebron aangeboord (stand in de mand) en we hebben een water gevecht gehouden en waterballonnen overgegooid. Na het kampvuur ’s avonds zijn we naar bed gegaan.

Donderdag 13 Juli:

De Kalief komt weer even kijken, want hij is heel bang dat iemand zijn macht overneemt. De Speurder ondervroeg ondertussen de Grootvizier, maar die ontweek zijn vragen en stapte achteruit toen we zijn huis wilden doorzoeken,omdat hij eerst de vuile was op moest ruimen. Toen ging de Speurder mee om zijn huis te doorzoeken.

Wij gingen ondertussen een stukje lopen, omdat John van de Kalief gehoord had dat we bij de winkel moesten gaan kijken. Hier vonden we kaartjes met woorden er op, en nummers op de achterkant. Na veel gepuzzel kwam hier uit dat we mochten gaan zwemmen van de Kalief omdat hij het fijn vond dat we hem zo goed hielpen.

’s Avonds kwam het bestuur langs en die hielpen mee met het dierengeluidenspel. Dit was soms erg moeilijk, want de huismuis zat goed verstopt.

Vrijdag 14 juli:

Overdag hebben we veel geoefend voor de bonte avond. Tussendoor speelden we hints, pictionary en flesjes voetbal. Ineens kwam de Grootvizier langs om een vloek over ons uit te spreken!!! Gelukkig kwam de Speurder ons helpen en hebben we hem kunnen inrekenen. Hij had heel veel diamanten aan en kettingen om, en een boel geld bij zich. We hebben alles terug gegeven aan de Kalief, want die kwam ’s avonds langs bij het kampvuur samen met zijn dochter. Die was toch ook wel erg blij omdat ze nu prinses kon blijven.

De bonte avond met alle stukjes was erg leuk en zo kwam er een einde aan een heel leuk kamp met veel avontuur!!!

Zaterdag 15 Juli:

Rick was zaterdag jarig. Ook hij was 9 jaar geworden. We hebben voor hem gezongen en kregen een handige traktatie met een ventilator en snoepjes!!

Na het ontbijt hebben we alles ingepakt en toen kwamen al weer de eerste ouders om ons terug tebrengen naar Rotterdam.

Hopelijk wordt volgend jaar weer net zo leuk en gaaf als dit jaar.

Groetjes,

Kristie