Stam Proeverij sessie 2004

Natuurlijk kon dit item niet ontbreken op onze jaarplanning. De bierproefactie van het voorgaande jaar was namelijk een groots succes. Dus aan Meike, Kirsten, Sigrid, Eric en Lex de uitdaging om dat even te overtreffen.

Rond de klok van half acht stonden de eerte deelnemers al te springen voor de deur. Wat er op het menu stond bleef echter nog een raadsel. De bedoeling was namelijk dat we dat zelf maar zouden uitvinden. Geserveerd door een uitgedoste Japanse, Amerikaan of Hollandse meid moesten we onze smaakpapillen maar eens op hun falie geven.

Op het menu stonden, zo bleek geleidelijk aan: diverse soorten rijst, kaas, kroepoek, thee, hotdogs, cola en allerhande andere smakelijkheden. Alles werd in drie-voud aangeboden en gejureerd door de gewillige slachtoffers. De laatste categorie moest ook nog even bepalen welk merk product het zou moeten zijn.

Dat kaas kaasachtig smaakt, en cola naar cola kan smaken werd snel duidelijk. Of dat dan lekker was of absoluut niet werd ook snel vrij duidelijk. Maar die merken-actie bleek echt een raadsel.

De lol was er in iedergeval niet minder om.