Pinksterhike 2016, op zoek naar de kabouters …

Pinksterhike 2016 begon ook dit jaar weer op vrijdagavond.
Dit keer niet verzamelen op het clubhuis, maar bij station Noord, omdat de Molenwerf nog steeds open lag. Rond 18:30 uur werden de deelnemers welkom geheten door de gele saluerende kabouter.
Direct bij aankomst kon men op zoek naar zijn/haar huisje in de bosjes.
De bestuurders van de auto’s moesten op zoek naar proviand. Proviand voor onderweg. Proviand met een hint. Want waar ging de reis dit jaar heen …

Eerst richting Antwerpen. Rond de grens startte het kabouter FM radio station waarin de hints verstopt zaten om uiteindelijk bij de eindbestemming aan te komen. Iedereen luisterde goed en voor 1:00 uur was iedereen veilig aangekomen op het kampterrein midden in de Ardennen, in de buurt van La Roche. Er brandde al een gezellig vuurtje en de pintjes stonden koud. Iedereen was blij, had er zin in. En dat werd tot diep in de avond gevierd!

Na een koude nacht ging de wekker alweer vroeg. Tijdens het gezamenlijk ontbijt vond Eric opeens een brief onder zijn stoel! Het was tijd om kennis te maken met de kabouters. Het moraal van het verhaal was het geloven in de kabouters, want als je echt in kabouters gelooft, dan kun je ze zien …

Na het ontbijt was het tijd om het landschap te gaan ervaren zoals de kabouters deze ervaren. Stenen werden rotsen, beekjes werden rivieren en heuvels werden bergen. In vier verschillende groepjes ging men op pad, genietend van de prachtige omgeving. Na een moeizame start kwam iedereen uiteindelijk terecht op de juiste route en werden ze halverwege verblijd met kabouterpannenkoeken. Een schot in de roos. Iedereen smikkelde ervan! Ook het tweede deel van de route verliep soepel, met de duidelijke kaart kon iedereen gemakkelijk de weg naar het nieuwe kampterrein vinden. Daar stonden alweer heerlijk koude La Chouffes klaar. Na de voeten te hebben gelucht en de blaren te hebben doorgeprikt, was het weer tijd om aan het werk te gaan.

Er stond opnieuw een koude nacht voor de deur dus tijd om hout te sprokkelen, om zo de avond warm door te kunnen komen. Een andere groep ging koken. Rond 20:00 werd er genoten van de heerlijke curry en daarna kon het kampvuur aan. Zo bij het vuur was het goed vol te houden. Iedereen genoot van de gezelligheid, de koude pintjes en de leidingworst. Tot diep in de nacht was het gezellig.

De volgende dag mochten de deelnemers iets langer blijven liggen. Rond 9:30 uur werden er verse croissants en stokbroden bezorgd door de camping. Dit keer lag er opnieuw een brief van de kabouters, dit keer onder de stoel van Eva. De kabouters waarschuwde ons dat de dam was doorgebroken en we het water voor moesten blijven. Tijd dus om ons stroomafwaarts met een kano naar de grote stad te begeven. Na een uurtje kanoën kwam iedereen na wat spectaculaire stroomversnellingen toch wat nat aan in La Roche. Na de natte kleding te hebben verwisseld voor droge, had iedereen de tijd om La Roche te verkennen. Rond 14:00 werd er weer verzameld bij de tank want daar begon het tweede deel van route (terug naar dezelfde camping).

Dit keer volgenden de deelnemers de gele kabouter, opzoek naar de camping. Een heerlijk tochtje van zo’n 10km. Iedereen was redelijk op tijd op de camping, alwaar we met z’n alle de warmte opzochten van het campingcafé en daar genoten van wat België voornamelijk te bieden heeft; BIER . Gezellig, rond etenstijd verliet iedereen met rode koontjes van de warmte en de alcohol het café om weer in actie te komen.

Er moest nog hout gesprokkeld worden en ook moest er opnieuw een maaltijd bereid worden. Dit keer couscous, wat opnieuw heerlijk smaakte en wat we met de warmte van het vuur opaten. De avond die volgde was weer gezellig bij het kampvuur en er werd gelachen en gedronken. De volgende dag was het alweer tijd om te vertrekken. Na een beetje te hebben uitgeslapen, braken we het kampement af en vertrokken we richting Rotterdam. Rond 15:00 uur waren alle tenten alweer uitgehangen en namen we met een zwaai en een zoen afscheid van elkaar!

Tot volgend jaar! Waar zal dan de reis heen gaan?