Nieuwe plo’s Elisa, Eva, Tibe, Joost & Lorelei

Vandaag kregen de Explo’s er maar liefst 5 nieuwe plo’s bij! En dat kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een echte Explo-overvliegsessie.

Terwijl Elisa, Eva, Tibe en Joost (Lorelei kon er helaas niet bij zijn) in spanning zaten te wachten bij het kampvuur, waren de andere Explo’s hard bezig met het voorbereiden van wat er komen ging. Toen ze verkleed naar buiten kwamen, werd duidelijk wat ze in petto hadden. Er stond een stormbaan/parcours klaar die de plo’s met een kerstboom in de hand moesten afleggen. Onder het zeil door, onder de banken, 10 rondjes rond de ton, etc. Dan even stilstaan voor een foto met Freek Vonk. Ten slotte was de opdracht om een sisaltouwtje zo snel mogelijk door te branden, zonder een stok uit het vuur te pakken.

Het tweede onderdeel bestond uit een quiz waarbij de snelsten uit de eerste ronde een aantal voordelen hadden. Bij elke vraag die er werd gesteld, moest iedereen die het fout geraden had, een slok uit een vies drankje dat de Explo’s voor hen bereid hadden. Blèeegh

Gelukkig overleefden ze het allemaal en lachten ze op het einde nog steeds. We verwelkomden hen van harte bij de Explo’s en eindigden met een marshmallow en wat drinken rond het kampvuur.