Installatie bij de bevers

Zaterdag 15 februari was het zover, eindelijk werden de nieuwe bevers geïnstalleerd.

De hele opkomst stond natuurlijk in het teken van feest. Tot nu toe had alleen Coen nog maar een trui, maar vandaag liep iedereen in een trui! Helaas werd deze na binnenkomst al afgenomen door de leiding, die ging er iets mee doen wat we niet mochten weten.

Nadat we waren begonnen met het kringgesprek kwam Lange Doener binnen, die vertelde wat die rare tunnel in het lokaal deed. De tunnel was een Hotsjie Tover Tunnel waarmee getoverd zou worden om ons echte bevers te maken. Heel spannend, maar eerst gingen we het lokaal versieren. De slinger die we twee weken terug hadden gemaakt hing er nog, maar er konden natuurlijk nog meer slingers bij. Met crêpe papier en met krijt werd alles mooi gemaakt. Hierna gingen we lekker even buiten spelen, Hollandse Leeuwen. Een moeilijk spel, maar gelukkig mag je elkaar helpen.

Daarna was het tijd om een Beverpaspoort te maken, we kregen allemaal een paspoort die we mochten invullen en betekenen, van de resten papier werden nog even snel slingers geplakt.

Iedereen had een mooie foto voor in het paspoort en ook werden er kleine plukjes haar vakkundig door Ellen afgeknipt om erin te plakken. We hadden er dorst van gekregen en omdat het feest was kregen we er lekkere cake bij die we konden besmeren met jam en daarna onder de hagelslag, vlokken en vruchtenhagel konden strooien. De grootste lol hadden we toch om alle hagelslag die op de borden was gevallen, door het op te likken en dan je tong naar buiten te steken kon iedereen zien wat jij eerder op je cake had gehad.

We deden nog een spelletje buiten en nog een spelletje binnen, en toen kwamen de ouders al binnen, het spannendste gedeelte kon beginnen!!! Lange Doener gaf de ouders koffie en thee, en begon toen met de uitleg van de Hotsjie Tover Tunnel. Met een toverspreuk zouden alle dingen in de tunnel verschijnen, die nodig waren om te kunnen installeren. Belangrijk was het te wachten tot de toverspreuk gezegt was (je zou er maar inzitten en de spreuk gaat verkeerd….) en dan mocht iedereen 1 voor 1 naar binnen kruipen om te zien of er wat inzat. Iedereen kreeg de kans om naar binnen te gaan, en gelukkig kwam iedereen er met iets uit, al moest er de eerste keer wel lang gezocht worden. Voor iedereen kwam er een trui uit met insignes, die konden we natuurlijk gelijk aan doen. Daarna probeerde Lange Doener uit of er ook leuke kadootjes uit zouden komen. En ja, er kwamen mooie rode T-shirts uit die we onder de bevertrui kunnen aandoen, voor in de zomer hebben we dan ook een uniform. Helaas ging er ook een paar keer iets fout, er kwam regelmatig een wit shirtje uit de tunnel, die konden we helemaal niet gebruiken! De leiding heeft dit shirtje later maar in de verkleedkast opgeborgen.

Toen iedereen een trui en een T-shirt had, werden er voor de leiding ook nog insignes uit de hoed van Lange Doener getoverd, zo hebben zij ook alles hetzelfde. En als allerlaatste kwam Cees, ons bestuurslid, om ons de das om te hangen. Voor bijna iedereen was er een mooie, nieuwe, gele das. We miste er helaas 1, maar die krijgt Minne zo snel mogelijk. Gelukkig kreeg hij er 1 om even om te hangen. Dennis vroeg nog even wanneer ze nou hun sjaal kregen, maar helaas, dat zat er niet meer in. Alle tassen en toverhoeden waren leeg, er werd nog een groepsfoto gemaakt en gesloten maar toen was het toch echt gedaan.

We hebben een hele leuke middag gehad, en we vinden het heel erg leuk dat iedereen nu een echte bever is. Gefeliciteerd!! En ook Rens nog heel erg gefeliciteerd met je zwemdiploma, erg knap gedaan!!!

Ellen, Dominic, Marcel en Lange Doener