Een dagje mee met de bevers!

Op 13 november om kwart voor 2 kwamen de eerste bevertjes weer naar scouting. We hebben lekker met stoepkrijt gespeeld en gebalt tot dat iedereen er was. Om 2 uur gingen we openen en de week die was geweest bespreken, want al die spannende avonturen die de kinderen mee maken nu Sinterklaas weer in het land is willen we wel horen.

Toen we uit gekletst waren hebben we dierentuin tikkertje gespeeld. Dit is een spel waarbij 3 kinderen ieder in een cirkel moet gaan staan (de kooi) zij zijn de tikkers (de leeuwen). De anderen kinderen rennen van de ene kant naar de andere kant (door de dierentuin) de tikkers moeten de andere kinderen tikken zodat ze ook in de kooi bij de tikker moeten gaan staan tot dat alle kinderen leeuwen zijn geworden.

Onder dit spel kregen we bezoek van Frederic scheuren, een bewoner van huize Hotsjitonia die erg ondeugend is en van kranten scheuren houdt. Hij speelde de hele opkomst gezellig mee.

Na dit spelletje binnen wilde we lekker naar buiten gaan, gelukkig was het droog en konden we busje trap spelen. Dit is een soort verstoppertje alleen is de buut een bal. Als je deze bal weg trapt terwijl je vrij wil buten mag iedereen zich weer verstoppen die al was gebuut.

Om een uurtje of drie was het tijd om limonade te drinken want van al die spelletjes krijg je best wel dorst. Na het limonade drinken hebben we allemaal een schoen geknutseld. Toen al het knippen en plakken eindelijk klaar was hebben we ze bij de kachel gezet en een liedje gezongen en we hebben natuurlijk ook nog een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas. In de hoop dat we volgende week wat lekkers in onze mooi schoen krijgen.

Na al dat knutselen gingen we weer naar buiten om putje trek te spelen. Dit gaat als volgt: je staat met de hele groep in een kring. In het midden van de kring staat een emmer op zijn kop met een stok er op. Wie de stok er af stoot is af. Je moet dus proberen andere kinderen naar de stok te duwen of te trekken zodat ze tegen de stok stoten, maar je moet natuurlijk wel oppassen dat je zelf hierdoor de stok er niet af stoot.

Maar helaas net toen we het spel een paar keer hadden gespeeld en we het allemaal onder de knie hadden begon het te regenen en moesten we gauw naar binnen. Hier hebben we knipoog-moordenaartje gespeeld. Dit vonden de kinderen een erg leuk spel, er moet 1 kind naar de gang en de rest van de kinderen gaan in een kring staan en bespreken wie de moordenaar is. Deze moordenaar kan de anderen kinderen dood op de grond laten neer vallen (wat de bevers erg goed en mooi konden) door middel van te knipogen naar een kind. Als er bepaald is wie de moordenaar is mag het kind op de gang weer in het lokaal komen en mag hij/zij raden wie de moordenaar is terwijl de moordenaar druk, maar zo onopvallend mogelijk aan het knipogen is.

Na dit spel was het al weer half 5 en tijd om naar huis te gaan. Nu maar hopen dat de Sint volgende week is langs geweest.