De marathon 2009

Afgelopen zondag sprong de Stam weer in de jaarlijkse spons-modus. Als je een marathon loopt, wil je namelijk af en toe wel wat verfrissing en wij dragen als scouting natuurlijk graag ons steentje bij. Dus zo rond 10 uur verzamelden de Stam zich op onze vaste stek, het 37,5 kilometerpunt aan de Kralingse Zoom.

Al snel bleek dat we het dit jaar wat makkelijker hadden dan anders. De sponzen waren meer dan twee keer zo klein dan voorgaande jaren, dus het uitspoelen ging een stuk sneller. Ook hoefden we geen bekertjes klaar te zetten, omdat de recreatieloop niet langs onze post kwam. En het zonnetje begon lekker te schijnen, dus dit jaar geen verkleumde vingertjes.

Om 12:52 uur kwam de eerste loper voorbij, die nog geen kwartier later een parcoursrecord neerzette (wat natuurlijk kwam door onze sponzen). Langzaam aan kwamen er steeds meer lopers langs, totdat zo rond 16:00 uur de bezemwagen aan kwam rijden en we onze post konden opdoeken.

Uiteraard volgde er toen een sponzengevecht. De verslaggever te motor van RTV Rijnmond vond dat erg interessant en had ineens Frederike te pakken (letterlijk) voor een interview. Ook Studio Sport besteedde de nodige aandacht aan het vrijwillegerswerk tijdens de marathon. Over media-aandacht hadden we dus niet te klagen.