De GPS-dinges

Vandaag was het tijd voor something completely different: een GPS-dinges.

Om 11 uur werd er verzameld onder de Erasmusbrug. Dat bleek een tacties verantwoord plekje aangezien het vandaag flink zou regenen en onweren. Dat kon echter de pret niet drukken. Onze lieftallige reisleidster (Irene) ontving de aanfietsende deelnemers om vervolgens met zijn allen de Fast Ferry te betreden. Daar werd het uiteindelijke reisdoel duidelijk: Krimpen aan de Lek/IJssel.

Inmiddels was de organisatie druk bezig met het verzamelen van de benodigde apparatuur en het uitzetten van de verschillende cashes. Door de neerdonderende waterhoeveelheden bleek ook dat een heuse uitdaging. Pieter raakte daarbij zo in extase dat hij zelfs zijn doordrenkte t-shirt uittrok toen hij te water ging om wat touwtjes vast te knopen. Zijn t-shirt had namelijk nog twee kleine droge plekjes en dat moest maar zo blijven…. Qua beleving merkte hij echter weinig verschil in relatieve vochtigheid, dus na afloop ontstond zelfs bij hem enige vertwijfeling over het rendement van deze actie.

Om 11.30 arriveerden onze gewillige slachtoffers bij de aanlegsteiger en ondanks de locale moesson wilden ze graag snel op pad. Wat ze toen nog niet wisten was dat er stiekum allerhande brandnetels, berenklauwen, distels en allerhande vliegende prikwezens op de loer lagen die deze uitdaging wat zouden opleuken. De tropische temperaturen van de afgelopen dagen hadden deze obstakels zowel in omvang als aantallen een forse groeispurt bezorgd.

Na een beknopte uitleg en het overhandigen van de gebruiksaanwijzing en zoekopdrachten, kon er eerst even een test-experiment worden ingezet. Onderweg trachte Lex nog even zijn avondeten te vangen, maar alsof het een voorteken was, lukte hem dat dus echter niet.

Het eerste werkterrein lag op enige fietsafstand en meniggeen ging dus voortvarend op weg. Onder de wakende blik van Pieter bleken er nogal wat ploegen alternatieve routes te hebben gevonden ondanks hun digitale positioneringen. Vol bewondering werd dat gadegeslagen en na enige wijze woorden kwam alles toch nog goed. De dames vlogen het gebied in op zoek naar hun puzzelaanwijzingen. Zeker de makkelijke varianten vonden daarbij gretig aftrek. De stoere boys raakten echter al snel het (moeilijke) spoor bijster…later zou blijken dat dat enigszins te wijten was aan hun apparatuur en een foutje in het geheel. Uiterst onwaarschijnlijk zou je zeggen gezien de ontwikkelde reputaties van de afgelopen pinksterhike, maar toch de waarheid zou later blijken ;).

Inmiddels brak de tropische zonneschijn weer door en met de locale natte beplanting ontstonden heuse Vietnam omstandigheden (alhoewel er ook flashbacks aan Normandië voorbij kwamen). Dat kon de pret niet drukken.

Na veel zoeken, puzzelen, glibberen en rondstruinen bereikten de eerste ploegjes rond half drie een extasestadium. Ze konden op zoek naar hun eindlocatie. Gelukkig voor hen hadden ze onderweg de bonus-koekjes gevonden, want er moest nog even gewacht worden op de concurrentie. Dit omdat alle fietsen bij aankomst collectief aan elkaar geknoopt waren. Tja……..

Op zich kwam dat de Boys from ‘Nam goed uit, want na een gps-wissel konden ook zij nu eens echt hun beste beentje voor gaan zetten. Zowaar leverde dat nog echte resultaten op ook. Annemiek leverde daarbij nog de handige voorkennis zodat ze niet telkens met een kluitje het riet in gestuurd werden.
Ondertussen bereikten de eerste ploegen reeds het versnaperende einde van deze speurtocht. En gezamelijk werd dan ook in een middagzonnetje de dag besloten met een spontane picknick bij de steiger van de Ferry.

Na een vluchtig afscheid van Sigrid moesten we ons nog haasten om de boot niet te missen die ons terug naar Rotterdam zou brengen. Enkelen besloten dat een frisse douche en een diner zeer welkom was. Anderen trokken op richting de locale horeca om nog even na te babbelen, op te drogen en na een warme hap gingen ook zij op huus an.

Iedereen had een gelukzalige blik in zijn/haar ogen, dus blijkbaar viel deze bewerkelijke maar prikkelende activiteit in goede aarde. Een beetje vermoeiend, maar uitermate geschikt voor het realiseren van de gemaakte goede voornemens van dit jaar. Een een beetje modder en een sauna is nog goed voor de huis ook.

Veel Kijkplezier!

Pieter en Richard