De Elementen: Lucht

De dag was aangebroken dat we Pyrus zouden helpen met het oplossen van de ruzie tussen de elementen. Vol goede moed begonnen we met de taak die de trol van ons had gevraagd. Vraag was alleen, hoe kom je in het Wilde Woud, en nog veel lastiger; hoe wisten we welk element we moesten helpen?

Na even denken, kozen we voor het element lucht. Er woei namelijk een lekker briesje, dus we dachten dat dat element misschien het makkelijkst over te halen was om weer vrolijk te worden.

Dan kwam natuurlijk nu wéér de vraag; hoe komen we bij het Wilde Woud en het Luchtdorp? Al peinzend kwam opeens Eva met een goede oplossing. Er stond namelijk een bank op het terrein, maar, zo vertelde Eva met een lichte verbazing in haar stem, toen zij hem had aangeraakt voor de opkomst begon, had ze er toch iets vreemds aan gevoeld. Het leek namelijk net alsof die zweefde als je hem aanraakte!

Misschien was dit wel de oplossing! Dus enthousiast stapte alle dappere Bevers op de bank af, en geblindoekt en al werden zij naar het Wilde Woud getransporteerd! Helaas was de landing niet helemaal als gepland, en zonder enige waarschuwing stortten zij zo op de grond neer!

Na bijgekomen te zijn van de crash vond een van de Bevers een brief voor ons. Het bleek een brief te zijn van het Luchtdorp, waar we zojuist waren aangekomen. Er stond in dat ze erg boos waren op Pyrus en de andere elementen, maar dat ze door leuke spelletjes van de Bevers misschien wel weer vriendschap zouden willen sluiten. En als dat zou gebeuren, zouden zij ons een concentraat geven van hun element!

Met die gedachte in ons achterhoofd gingen we er dus tegen aan en deden allerlei leuke spelletjes die met lucht te maken hadden. Het leukste was toch wel om vliegtuigjes te vouwen in alle soorten en maten, waarna we het uiteraard moesten uittesten! Al joelend gingen alle Bevers met leiding naar buiten om te kijken wie het beste vliegtuigje gevouwen had, waarbij we wel even stonden te kijken om de grote afstanden die sommige vliegtuigjes haalden!

Na dit een aantal keer gedaan te hebben, zagen we opeens iets vreemds liggen in het gras. Verrast keken we naar iets wat leek op een potje met… eigenlijk niets erin. Toen pakte een moedige Bever het potje op om het nader te bestuderen. Toen kwamen we tot een verbijsterende conclusie. Het ruisde! In het potje zat iets dat leek op lucht, of wind! En toen ging bij ons het licht branden, we hadden namelijk het luchtconcentraat verdiend!

Het eerste element was overgehaald, nu hadden we er nog drie te gaan.