De Elementen: Aarde

Een nieuwe week, nieuwe kansen!

Waar zouden we deze week heengaan? In het Wilde Woud waren we namelijk al, maar goed, het Luchtdorp hadden we al weer gekalmeerd, dus moesten we op naar een nieuwe bestemming. Het was iets minder mooi weer, en er waren overal drassige plekken ontstaan.

Al snel hadden we het plan opgevat om het Aardedorp eens even flink wakker te schudden, zodat ook zij weer zouden bijdraaien. Dus na heel wat flink stampen door de modder, waren we aangekomen bij iets wat veel leek op het Aardedorp. Ook hier vond een van de Bevers een brief. Die zat wel flink onder de modder, maar goed, wat wil je van het Aardedorp.

Net als in het Luchtdorp waren ze erg kwaad op Pyrus en op de andere elementen. En, net als het Luchtdorp, wilden zij toch ook weer vriendschap sluiten met de rest, alleen lukten hen dit niet alleen! Zij vroegen daarom ook onze hulp, en als wij hen zouden opvrolijken, zouden ze ons het concentraat van hun element geven.

We waren niet te stuitten en gingen direct allerlei leuke spelletjes doen die te maken hadden met,
je kan het al raden, aarde!

Het hoogtepunt van deze dag was het Ren je Rot-spel waarbij de Bevers een groot aantal vragen voorgeschoteld kregen, met nog meer antwoorden. Bij iedere vraag moesten ze uit drie antwoorden kiezen, en dan hopelijk de goede ook nog! Met veel gestommel en geploeter in de drassige gedeelten van het terrein waren we aan het eind van de middag aardig op weg om er een modderige boel van te maken.

En die modderige boel was waarschijnlijk precies waar het Aardedorp blij van werd, want na ons een beetje te hebben opgefrist vond een van onze oplettende Bevers weer een potje. In de modder! Dit potje, net als zijn voorganger een week geleden, bleek het concentraat te bevatten van het element wat wij probeerde op te
vrolijken. Deze keer zat er wel iets in wat we konden zien, namelijk Aarde!

Weer een element succesvol opgevrolijkt! Blij als we waren! We zaten al op de helft, nu moesten we Water en Vuur nog doen, en dan zou het allemaal weer goed komen!