Culinair 2013

Afgelopen weekend was het weer tijd voor onze jaarlijkse culinaire opkomst. En sinds de meeste dames ons verlaten hebben is het elke week weer spannend wat er gekookt wordt en of er überhaupt iets in de keuken wordt gedaan, aangezien de jongens meer van het “pizza met chocosticks”-gehalte zijn. Nee, wat dat betreft is er altijd wel een (bege)leiding in de keuken te vinden om zichzelf ervan te verzeker het clubhuis die avond nog levend te verlaten.

Maar deze zaterdag was het dus echt aan de Explo’s zelf om iets eetbaars op tafel te zetten, en werd er van hogerhand alleen maar als jury of afwashulp gefunctioneerd. Geheel tegen de verwachting in werd er voor absolute bodemprijzen ingeslagen en ging men aan de slag. Daar het voorgerecht eigenlijk een soort veredelde KFC moest worden, werd uiteindelijk de moeilijkheidsgraad drastisch bijgesteld en werd meloen met parmaham uit de kast getrokken. Als hoofdgerecht aten we risotto met een stukje kip waar Luuk, Dora en Julia uiteindelijk de hoofdprijs mee binnensleepten (zéér goed! red.) Een beetje pech hadden Bart, Joep en Jaap (van de Brownsea). Hun beslag was uiteindelijk te dun uitgevallen waardoor we, overigens wel errug lekkere, misbaksels als toetje geserveerd kregen!

Al met al is er zo’n vier uur lang in de keuken gewerkt en hooguit een kwartiertje gegeten. Maar dat is niet meer dan normaal tijdens deze jaarlijkse traditie!