Zeepkistenrace

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum: 13-02-2016
Tijd: 13:30 - 16:00

Locatie
Scouting Olivier van Noort

Categorieën


Wanneer is de zeepkistenrace:

Van                  : Scoutinggroep Olivier van Noort

Programma     : Zeepkistenrace 4e editie

Thema             : Black Magic Cars

Locatie             : bij OvN, Honingerdijk 100B 3062 NX Rotterdam

Datum              : zaterdag 13 februari 2016

Tijd                   : 13.30 uur tot 16.00 uur

Let goed op:

  • Meld je af voor afwezigheid
  • Meld je aan voor aanwezigheid
  • Geef even door als er geen mogelijkheden zijn om bij de Olivier van Noort groep aan te komen, dan kunnen wij hierover mee denken.
  • Uiterlijk aanwezig zijn om 13:30 bij de Olivier van Noort groep!

 

Wat houdt de zeepkistenrace in:

Zeepkist

Iedere ploeg van een scoutinggroep bouwt een zeepkist. Dat mag een originele zijn (1e categorie) of met als basis een skelter (2e categorie). Voorafgaand aan de race is er een technische keuring. Tijdens de race mag er maar 1 scout in de zeepkist zitten. De scout die in de zeepkist zit moet een helm dragen die vast gezet kan worden en evt. extra bescherming. Zie verder het reglement voor de overige voorwaarden.

Parkoers

De locatie is bij de Olivier van Noortgroep (bij het Excelsior stadion). Hier is een (flauwe) helling met relatief weinig verkeer. We maken gebruik van de stoep. Deze wordt ingericht als raceparkoers met een start en finish. Strobalen zorgen er in de bocht voor dat de zeepkisten niet doorschieten. Indien meer strobalen aanwezig zullen deze naast de baan worden geplaatst, waarachter het evt. publiek mag staan. Marshalls naast de baan zorgen voor evt. ingrijpen ter plaatse en geven met vlaggen aan of het parkoers weer vrij is.

Race

De race is opgesplitst in delen. In het eerste deel gaat het om de individuele start, waarbij men zo snel mogelijk het parkoers moet zien af te leggen. In het tweede deel gaan de zeepkisten per categorie volgens een wedstrijdschema tegen elkaar rijden. Per race strijden twee kisten voor de overwinning. En in het laatste deel van het programma strijden alle zeepkisten per categorie gelijktijdig met elkaar waarbij in estafette vorm het parkoers een paar keer wordt afgelegd.